Mit jut eszedbe, ha azt mondom Olaszország? Colosseum? Csizma? Róma? De valószínűleg a felsorolásban szerepelne a bolognai vagy akár a carbonara spagetti is. Ez nem véletlen van így: Olaszország specialitásai fantasztikusak, és nincs ember, aki ne tudná, miről beszélünk, amikor azt mondjuk: pizza. Mi is hoztunk Nektek 10 jellegzetesen olasz fogást, és azt is megmutatjuk, melyek azok a Frittmann borok, amelyek jól illenek hozzájuk.

1. Tiramisu & Fahordós Ezerjó

E réteges desszert eredetével kapcsolatban még az olaszok is bizonytalanok, de valószínűleg először egy finnyás herceg számára készítették a XVII. században. Ez a történet hitelesnek tűnik,  hiszen nem csodálkozunk rajta, ha ez a finomságot, kakaós-kávés jellegével a válogatósabbak is szeretik.

Fahordós Ezerjó borunk, mogyorós jegyeivel nagyszerűen illik hozzá.

2. Carbonara spagetti & Cserszegi fűszeres

A sonkás-tojásos carbonara talán az egyik legkönnyebb olasz étel, sőtelkészítése is igen egyszerű.  Tehát ha valami gyorsat és finomat keresel, válaszd ezt a finomságot.

Ami pedig a bort illeti: egy üveg Frittmann Cserszegi fűszeressel nem lőhetsz mellé! 🙂

3. Cannelloni & Portugieser

A Cannelloni egy tradícionális olasz töltött tészta. A töltelékét sokféleképpen variálhatjuk, csinálhatjuk marhából, csirkéből, de akár vegetáriánus fogás is lehet belőle. Ugyan nem a legegyszerűbb étel, de a receptet pontosan követve nem lehet gond.

Szomjoltónak Portugiesert ajánlunk hozzá.

4. Lasagne & Kékfrankos

Mi a közös a következő szavakban: Olaszország, tészta, Garfield? A lasange! Szaftos,  könnyűnek nem mondható étel, de a legtöbben odavagyunk érte.

Ha mellé Kékfrankost iszogatsz, biztosan nem ér csalódás.

5. Calzone & Merlot

Ha szereted a pizzát, a calzonét is biztosan imádni fogod, ugyanis nem másról van szó, mint egy pizzáról – feltekert formában. Hogy milyen bor illik hozzá, a tölteléken múlik. Mi most egy szalámis változatot választottunk, így a Frittmann Merlot-t javasoljuk hozzá.

6. Zöldéges penne & Irsai Olivér

A penne tészta szintén egy nagyon jellemző olasz fogás. Nagyon sokrétű: elkészíthető húsos, de vegetáriánus szósszal is. Különösen ajánljuk nektek ezt a cukkinis változatot, amihez  Irsai Olivérünk remekül passzol.

7. Panini & Rajnai Rizling

A panini tulajdonképpen nem más, mint sült szendvics. Te határozod meg, hogy mit szeretnél beletenni, esetleg mit nem. Ez a sonkás-sajtos panini viszont szinte biztos, hogy üti az összes McDonalds-os hamburgert.

Próbáld ki te is, pakold fel vele a piknikkosaradat, kínálj meg másokat is, és kortyolj hozzá Frittmann Rajnai Rizlinget.

8. Polenta & Sauvignon Blanc

A polenta tökéletes köret, de könnyű csemegeként önmagában is megállja a helyét. Ha szereted a sajtot, ez a recept jó választás, főleg egy üveg Sauvignon Blanc-nal feldobva.

9. Bruschetta & Ezerjó

A Bruschetta egy hideg előétel, amely elkészítése végtelenül egyszerű és gyors.
“Eredetileg a pirított kenyérszeleteket bedörzsölték fokhagymával, meglocsolták extra szűz olívaolajjal és már fogyasztották is. Ma már sokféle feltéttel találkozhatunk, melyek közül a paradicsomos abszolút hétköznapinak számít.”

A borajánlatunk pedig a Frittmann Ezerjó hozzá.

10. Bolognai spagetti & Kadarka

Végül következzen a mindenki által jól ismert spagetti, amiért minden korosztály odavan. A gyerekek a menzán alig várják, hogy spagetti legyen az ebéd, de a felnőttek sem utasítanak vissza egy tányérral, jól megszórva sajttal.

Mi egy gyors receptet hoztunk nektek, és azt javasoljuk, Kadarkát kortyoljatok mellé!