2015 novemberében került megrendezésre a X. Magyarországi Újborverseny, ahol a Frittmann borok nagyon jól szerepeltek. Több száz nevező közül kettő borunk is bekerült a TOP 13-ba, elnyerve ezzel a 2015 Év Legjobb Újbora elismerést. 

A X. Magyarországi Újborverseny a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál keretében zajlott, és lehetőséget adott arra, hogy megmérettessenek az újonnan készült magyar borok.

A versenyre 100 pincészet 300 borral nevezett, amelyből 1 bor kapott nagyarany, 36 pedig arany minősítést. Végül a 13 legtöbb pontot elért bor nyerte el a 2015. Év legjobb Újbora elismerést.

A TOP 13 listán kettő Frittmann bor is szerepelt, méghozzá kettő rosé, a Kékfrankos Rosé és az idén megjelent Néró Rosé,  amely az év különlegessége. Gazdag íz- és illatvilágával már sokakat elvarázsolt, így különösen örülünk annak, hogy a zsűri tetszését is elnyerte.

A TOP 13-ba bekerült boraink mellett Irsai Olivérünket is beneveztük a versenyre, amely szintén aranyérmet nyert a zsűri pontszáma alapján.ujborok