Azt már korábbi cikkünkben leírtuk, milyen borokat vigyél magaddal egy piknikre, most azt is megmutatjuk Nektek, hova érdemes menni. Íme, 5 gyönyörű hely Budapesten, hová el kell látogatnod a piknikkosaraddal.

1. Tabán

Az egykori település Budapest központjában tökéletes egy romantikus sétára, vagy egy kirándulós kiruccanásra. Ha jó helyen telepedtek le, kilátást nyerhettek a Dunára is. 🙂

2. Füvészkert

Az ELTE füvészkertje ugyan belépőjegy ellenében látogatható, de mindenképpen megéri az árát, mert belépve olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. Rengetegféle növény, tavacskák, patakok várják a látogatókat, sőt a Füvészkert időközönként nagyszerű rendezvényeknek is helyet ad.
(További infók a Füvészkertről: http://www.fuveszkert.org)

3. Kopaszi gát

A Dunába nyúló gát csodás teret nyújt egy vízparti piknikezésre. Sétányai gyönyörű tájon vezetnek végig, nagy füves területei tökéletesek arra, hogy plédünket rájuk terítve letelepedjünk, és csodáljuk a naplementét.

4. Sas-hegy

A sas-hegyi tanösvények nem csak gyönyörűvé, hanem izgalmassá is teszik a kirándulást. A csúcsra érve csodálatos kilátás tárul a szemünk elé, ráadásul különleges növényekkel is találkozhatunk.

5. Margitsziget 

Végül az örök klasszikus: a Margitsziget. Habár nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné ezt a városrészt, mégis megunhatatlan. Hogy miért? Mert évszaktól és napszaktól függetlenül mindig gyönyörű.