Ha valamire igazán büszkék vagyunk magyarként, az az utánozhatatlan gasztronómiánk és különleges ételeink. Nem találkoztunk még olyan külföldivel, aki ne képedt volna el a pacalpörkölt tartalma hallatán vagy ne nyalta volna meg mind a 10 ujját egy tál jó kis házi nokedli után.

De a magyar étel is úgy az igazi, ha magyar bort iszunk hozzá. Ezért megmutatjuk nektek, hogy 6 hagyományos nemzeti ételünkhöz melyik Frittmann bort érdemes fogyasztani.

1. Halászlé – Kadarka

Kinek ne jutna eszébe egy tál finom, szép piros színű halászlé, amikor azt mondom, Magyarország? Karácsonykor nincs olyan asztal, amin ne fordulna meg, de az év többi napján is szívesen fogyasztja minden igazi halszerető magyar. Frittmann Kadarkát ajánlunk mellé.

2. Babgulyás – Merlot

Egy jó zöldséges, füstölt húsos babgulyás, és máris képben vagyunk, milyen is egy igazi magyar fogás. Tartalmas, fűszeres, gazdag ízvilágú, s biztos, hogy nem maradunk éhen utána.  Kitűnő választás, ha Frittmann Merlot-t iszunk hozzá.

3. Lecsó – Kékfrankos Rosé

Paradicsom, paprika, szalonna, hagyma: minden benne van, ami egy ízletes ebédhez kell, mégis rendkívül egyszerű elkészíteni. A lecsó igazi bizonyíték a magyarok kreativitására. Mellé egy könnyed Frittmann Kékfrankos Rosét kínálunk.

4. Marhapörkölt nokedlivel – Kékfrankos

Minden valamirevaló háziasszony tud nokedlit készíteni – mondjuk gyakran Magyarországon. Valóban igaz, hogy e fogás nélkül nehezen lennénk meg, főleg ha egy rendkívüli marhapörkölt is jár hozzá. Viszont mégiscsak úgy az igazi, ha egy üveg Frittmann Kékfrankos is az asztalra kerül.

5. Hortobágyi palacsinta – Rosé Cuvée

A hagyományos, édes palacsinta is messze földön híres magyar étel; hát még a húsos változata! Ez az alföldi tájunkról elnevezett különlegesség rendkívüli élvezetet nyújt mindenkinek, főleg, ha egy üveg Frittmann Rosé Cuvée-t is fogyasztunk mellé.

6. Rakott krumpli – Ezerjó

Tojás, krumpli, kolbász mehet sorban a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, és már kész is ez a mennyei magyar finomság. Ki ne szeretné a rakott krumplit? Ha Frittmann Ezerjó van mellette, akkor pedig végképp senki nem tud neki ellenállni.