Lassan megszokottá válik, hogy novemberben nemcsak az újborokat és a Márton-napi libás fogásokat várja a borkedvelő közönség, hanem az aktuális 100 Legjobb Magyar Bor megjelenését is. Idén 2015-ös Generosa borunkat is beválogatták a Top 100 Magyar bor közé, ami nagy megtiszteltetés számunkra.

A Top 100 sorozatnak boros kiadványa azért egyedi a hasonló koncepciójú hazai és nemzetközi kiadványok sorában, mert a kiválasztáskor ötvözi a mainstreamnek tekinthető borversenyek csillagait a vájt fülűek érdeklődésére számot tartó kuriozitásokkal. A verseny meghívásos, tehát nem lehet jelentkezni, a bekerülés szempontjait azonban nagyon körültekintően határozák meg, arra törekedve, hogy egyetlen figyelemre méltó bor se maradjon ki a válogatásból. A minősítő kóstolóra komoly seregszemléken aranyérmet nyert borok, valamint egy tízfős tanácsadói testület által legkiválóbbnak ítélt tételek kapnak meghívást.

IMG_4461

Ugyanakkor, az aránytalanságokat kiküszöbölendő, egy pincészettől csak két bort fogadnak be, ezért ha az egyesített listán ennél többel szerepel, a pincészet maga döntheti el, hogy melyik kettőt nevezi a Top 100 mezőnyébe. Kritérium továbbá, hogy a nevezett bor forgalmi tétel legyen, vagyis hogy az olvasók ne csak a lap hasábjain nézegethessék, hanem meg is kóstolhassák a legjobbakat.

Generosa borunkat keresse az alábbi üzletekben: Boltok listája