Innál egy jót, de nem tudod kibontani az üveget, mert nincs dugóhúzód? Sebaj, hoztunk nektek néhány trükköt, amivel gyorsan meg tudjátok oldani a helyzetet – dugóhúzó nélkül.

Csavarral és fogóval

1. lépés: Keress egy legalább 3 mm vastag, 30 mm hosszú facsavart. A méret azért fontos, mert a túl rövid, illetve túl vékony csavar nem fog elég erősen kapaszkodni a dugóba.

2. lépés: A csavart óvatosan csavard be a dugóba úgy, hogy legalább 2 cm mélyen legyen. A mélység érzetre akkor a megfelelő, ha a csavar viszonylag nehezen forog a dugóban.

3. lépés: Ezt követően egy fogóval fogd meg a csavar fejét, és miközben az üveget erősen tartod, húzd ki a dugót a borosüvegből.

Ütögesd ki a dugót!

1. lépés: Keress egy viszonylag vastag, de az üveg falához jól tapadó rongyot (például törölközőt)!

2. lépés: Csavard a rongyot az üveg köré! Ez nagyon fontos, mert ha a dugó eltávolítása közben az üveg esetleg elreped, így valószínűleg nem vágod el a kezed.

3. lépés: Az üveg alját óvatosan, de határozott mozdulatokkal ritmusosan üsd oda merőlegesen egy nem túl kemény tárgyhoz (pl. egy fa oldalához).

4. lépés: 5-10 ilyen mozdulatot követően – az ütögetés hatására megnövekvő nyomás következtében – a dugó megindul kifelé az üvegből.

5. lépés: Amikor már kb. 1 centiméternyi dugó látszik az üvegből, próbáld meg kihúzni a dugót. Ha nem megy, ütögesd még párszor.

Borosüveg kinyitása cipővel

Ez a módszer bárhol és bármikor alkalmazható. A lényeg, hogy legyen nálad egy cipő és természetesen egy palack bor. A videón megnézheted, hogyan kell csinálni.

Mindegyik módszer során ügyelj az óvatosságra, nehogy a borosüvegből szilánkok törjenek le és kerüljenek bele a borba.
Egészségedre!