Ha igazán szeretjük a bort, elkerülhetetlen, hogy egy idő után felhalmozódjon egy rakás üres borosüveg, amit gyakran sajnálunk kidobni, de nem tudjuk, mit is kezdjünk vele. Hoztunk nektek néhány ötletet, hogyan használd fel őket dekorációként. Így nem landol a kukában, sőt, még látványosabb lesz az otthonod.

Vázaként a falon

Feldobja a falat, egyszerű, de mégis kreatív. Ráadásul kifejezetten vidám képet nyújt tavaszi és nyári időszakban, amikor telerakod színes virágokkal. Készíts a borosüvegedből falra szerelhető vázát! 🙂

Borosüveg gyertyatartóként

Az üveg gyertyatartóként is nagyszerűen használható. Hangulatos, egyszerű, gyors, és a borkedvelő barátai oda lesznek érte – kell ennél több?

Ha nem tudod, hogyan kell a borosüveget vágni, ide kattintva elérhető egy videó, ami segít.

Tálca

Ha hosszában vágod szét az üveget, nagyszerű édességkínáló tálcát kapsz.

Kerti kiskerítés

Ha van egy kis virágágyásod vagy veteményeskerted, és egy rakás borosüveged, kis kerítést készíthetsz belőlük. Szúrd be az üvegeket fejjel lefelé, egymás mellé a földbe, és kész is van. Nem árt, ha előtte megtöltöd őket homokkal, hogy ne törjenek el olyan könnyen.

Havas karácsonyi dekoráció

Gyönyörűszép karácsonyi dekorációt készíthetsz egy egyszerű technikával. Csupán néhány eszközre van szükséged. (Az elkészítéshez szükséges hozzávalókat és az instrukciókat ide katttintva érheted el.)

Virágcserép

Ha levágod az üveg tetejét, majd megfordítva beleteszed az aljába, aranyos üveg virágcserepet kapsz.

Források: dekorella.hu, bien.hu, tanitoikincsem.lapunk.hu , hobbyturmix.com